E-post

info@akupressoren.se

Docka med markerade akupunkter och meridianer.

Akupressur

Akupressur är en allmänt balanserande metod men är även bra vid olika tillstånd av obalanser som stress, trötthet, huvudvärk, oro, ängslan, magproblem, muskelspänningar, med mera. Behandlingen brukar upplevas som väldigt lugnande och avstressande.

Akupressur liknar akupunktur och kallas ibland ”akupunktur utan nålar”. Vi använder samma akupunkter och meridiansystem, men trycker med fingrar istället för att använda nålar. Båda behandlingsmetoder baseras på Traditionell kinesisk medicin (TCM), som utvecklats i Kina under flera tusen år.

Första mötet

Först gör vi tillsammans en analys av nuvarande och tidigare tillstånd enligt kinesisk medicin. Du berättar och jag frågar. Jag har tystnadsplikt. Sedan känner jag på din puls och tittar på tungan för att få en inblick i vad som händer på insidan. Utifrån det så väljer jag en behandling. Du kan även kontakta mig innan besöket och berätta vad du önskar att få hjälp med. Vid första besöket rekommenderar jag 90 minuter så vi har tid för samtal.

Du är påklädd under hela behandlingen så ha gärna mjuka kläder på dig. Undvik starka parfymer. Jag rengör ytor och bänk mellan varje behandling.